هالیتوزیس 

هالیتوزیس چیست؟

اینبار در کلینیک دندانپزشکی  گلدمد آمده ایم تا شما را با یکی دیگر از مشکلات دهان و دندان هالیتوزیس آشنا سازیم. شاید این نام بیماری برای شما نا آشنا باشد و فکر کنید یک بیماری نادر و خطرناک است. اما ترس به دل خود راه ندهید و با ما همراه باشید تا با این مشکل دهان و دندان آشنا گردیم و ببینیم چیست و راه حل درمان آن به چه صورت است.

هالیتوزیس چیست؟

هالیتوزیس یک مشکل بهداشتی در دهان و دندان می باشد که علامت اصلی آن وجود بوی بد دهان می باشد. در موارد بیشتر، پیدا کردن علت بوی بد دهان می تواند اولین قدم به منظور درمان این بیماری جدی باشد.

علت ایجاد بوی بد دهان 

عللی مختلفی وجود دارد که می تواند منجر به ایجاد بوی بد دهان گردند، هالیتوز امکان دارد به دلایل زیر ایجاد گردد این دلایل:

مصرف غذاهای خاص

 غذاهایی که مصرف می نمایید با سلامت دهان و دندان شما من جمله با سلامت کلی شما مرتبط می باشد. مواردی همچون: سیر، پیاز و یا هر ماده غذایی که می تواند جذب جریان خون گردند. تا هنگامی که آن غذا از بدن خارج نگردد، این پتانسیل را خواهد داشت که بر روی شما تأثیر داشته باشد.

وجود مراقبت های بهداشتی دهان و دندان به صورت ضعیف

 بدون انجام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم، صحیح و همچنین انجام معاینات روتین دندان، غذا در دهان مطمئنا باقی خواهد ماند. دهان محل مناسبی برای رشد باکتری ها است به خصوص که اگر ذرات مواد غذایی هم در دهان جا مانده باشد. غذایی که بر روی دندان ها، لثه ها و همچنین زبان جمع می گردد امکان دارد پوسیده گردد. این منحربه ایجاد بو و طعم نامطبوع در دهان می گردد.

تمیز نمودن نامناسب دندان مصنوعی پروتزهایی که به درستی نمی توانند ذرات باقیمانده غذا، باکتری ها و قارچ ها را جمع آوری نمایند که منجر به ایجاد بوی بد دهان می گردد.

باکتری های ایجاد کننده بو روی زبان

بعضی از باکتری ها در پشت زبان امکان دارد با اسیدهای آمینه که در غذاها و ترکیبات گوگردی بدبو موجود هستند تولید شوند.

بیماری پریودنتال

از علائم اصلی که در بیماری لثه وجود دارد، بوی بد دهان و طعم نامطبوع در دهان می باشد. این وضعیت احتیاج به مراقبت فوری توسط دندانپزشک یا متخصص بهداشت دهان و دندان خواهد داشت.

این مطلب را هم بخوانید
معایب خمیر دندان زغالی چیست؟

خشکی دهان (Xerostomia)

خشکی دهان به عنوان بخش کلیدی بوی بد دهان می باشد. هر زمان تولید بزاق کاهش پیدا کند، دهان نمی توان به پاکسازی خود کمک کند و مواد زائد و ذرات در دهان باقی خواهند ماند. خشکی دهان امکان دارد بر اثر اختلال غدد بزاقی، برخی داروها و یا همیشه از دهان به جای بینی ایجاد گردد.

هالیتوزیس چیست؟

محصولات تنباکو

محصولات تنباکو همچون سیگار، سیگار برگ، تنباکوی بدون دود و توتون دندان ها را می توانند لکه دار نمایند و بدن را در معرض خطر بیماری های بسیاری قرار دهند. اما آنها همچنین می توانند به ایجاد بوی بد دهان هم کمک بسزایی کنند. البته مصرف کنندگان دخانیات همچنین در خطر ابتلا موارد زیر هم می باشند:

  • بیماری پریودنتال
  • از دست دادن چشایی
  • لثه های حرکت شده
  • سرطان دهان

علائم هالیتوزیس 

از علائم اصلی هالیتوزیس، بوی بد دهان می باشد که فراتر از حد تصور فرد می تواند باشد.

این بو ممکن است در صبح یا پس از نوشیدن قهوه یا خوردن بعضی از غذاها همچون سیر بدتر هم گردد.

هالیتوز را چگونه تشخیص دهیم؟

دندانپزشکان به چندین روش می توانند هالیتوز را تشخیص دهند. تشخیص بر اساس شرح حال و بوی دهان فرد در فرآیند انجام معاینه دندان می باشد. در این زمان کل دهان بررسی می گردد تا علت پیدایش آن مشاهده گردد، در صورتی که دندانپزشک نتواند علت را پیدا نماید، بیمار را به یک متخصص ارجاع خواهد داد.

درمان بوی بد دهان

درمان بیماری بسته به علتی که بیماری ایجاد شده مربوط می باشد و برای هر علت بیماری درمان خاصی مد نظر است، از جمله:

مراقبت های بهداشتی دهان و دندان ضعیف

در صورتی که بوی بد دهان به علت مراقبت های بهداشتی نامناسب از دهان بوده باشد، دندانپزشک سفارش به توجه به بهداشت دهان و دندان می نماید و درمان آن با انجام مسواک، نخ دندان، دهان شویه و … قابل رفع می باشد.

بیماری لثه

در صورتی که علت بوی بد دهان بیماری لثه بوده باشد، این عارضه توسط دندانپزشک قابل درمان است. بعضی از مواقع ممکن است به یک متخصص دهان فرستاده شود. در موارد حادتر به یک پریودنتیست ارجاع می گردد. 

ایجاد پلاک توسعه

پریودنتیست یا دندانپزشک امکان دارد دهانشویه ضد میکروبی را سفارش کند. همچنین، امکان دارد به بیمار بگوید که هر بار که دندان های خود را مسواک می زند، زبان خود را هم به آرامی مسواک بزند تا به حذف باکتری های ایجاد شده بر روی زبان. خود کمک نماید.

این مطلب را هم بخوانید
ماندگاری دندان مصنوعی چقدر است؟

وضعیت سلامتی

تشخیص و درمان یک بیماری امکان دارد بتواند فرد را از شر بوی بد دهان نجات دهد.

پیشگیری از هالیتوزیس

در برخی از مواقع می توان از هالیتوز پیشگیری نمود و یا باعث کاهش آن شد:

استفاده از مسواک حداقل ۲ بار در روز به مدت ۲ دقیقه

مسواک نمودن زبان، سقف دهان و گونه ها

استفاده از محلول دهان شویه

در صورت داشتن دندان مصنوعی بهتر است آنها را بیرون آورده و قبل از قرار دادن دوباره در دهان، آنها را به طور کامل تمیز نمایید. 

قبل از استفاده از قرص یا اسپری های خوشبو کننده با دندانپزشک خود مشورت کنید. قرص یا خوشبو کننده فقط برای مدت کوتاهی بو را پنهان می سازند.

در صورتی که سیگار می کشید، آن را ترک نمایید. با ترک سیگار بوی بد دهان ازبین رفته و در کل بدن سالم تری خواهید داشت.

با خوردن غذاهای سالم که منجر به جویدن می گردند بزاق خود را روان نگاه دارید. هویج و سیب می توانند به افزایش بزاق دهان کمک بسزایی نمایند. می توانید همچنین از آدامس های بدون قند یا آب نبات های بدون قند هم استفاده نمایید. در صورتی که هنوز بزاق کافی به منظور حفظ نمودن دهان خود ندارید، امکان دارد دندانپزشک بزاق مصنوعی را به شما پیشنهاد نماید.

در آخر 

برای سلامتی دهان و دندان خود بهتر است به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه نمایید. معاینات منظم دندانپزشکی می تواند شما را در رفع مشکلاتی همچون بیماری لثه، آسیب و خشکی دهان کمک نماید. 

 در صورتی که علت بوی بد دهان را دندانپزشک نتواند پیدا نماید امکان دارد به سایر متخصصین بیمار را ارجاع دهد.

دندانپزشکی گلد مد از مراکز معتبر در زمینه دندانپزشکی است که تمامی روش های دندانپزشکی را با بهترین مواد انجام می دهد و شما با اطمینان کامل می توانید از خدمات این مرکز که شامل انواع جراحی: جراحی ریشه دندان، جراحی دندان عقل نهفته، جراحی لثه، جراحی ضایعات پاتول و همچنین انواع خدمات عمومی دندانپزشکی و زیبایی همچون ایمپلنت دیجیتال، کامپوزیت، ونیر و لمینت و … استفاده کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
× پشتیبانی از طریق واتساپ