دستگاه های ارتودنسی به طور کلی به دو دسته عمده تقسیم می شوند که شامل: دستگاه های ارتودنسی متحرک و دستگاه های ارتودنسی ثابت می باشند. ارتودنسی ثابت به منظور حرکت و تراز نمودن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. در حالی که از ارتودنسی متحرک به منظور حرکت دادن فک استفاده می گردد. ما در این مقاله می خواهیم در رابطه با انجام ارتودنسی ثابت صحبت کنیم و ببینیم این روش درمانی تراز نمودن دندان چه مقدار می تواند به سلامت و زیبایی ما کمک نماید.
پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا با سوالاتی که شما را در رابطه با انجام ارتودنسی ثابت درگیر نموده است، برسید.
انجام ارتودنسی ثابت
ارتودنسی ثابت برای اصلاح فاصله بین دندان ها و صاف کردن دندان های کج استفاده می شود. با تشخیص نوع ناهنجاری، متخصص ارتودنسی بهترین ابزار ارتودنسی را برای برنامه درمان ارتودنسی بیماران خود انتخاب و ارایه می نماید.
از مزایایی که می توان به ارتودنسی ثابت نسبت داد به این شرح می باشد:
پایداری و استحکام
نوع فلز دستگاه نسبت به دیگر درمان های ارتودنسی همچون ارتودنسی متحرک قوی تر می باشد. به همین جهت، خطر خرابی ناشی از شکستن در آن وجود نخواهد داشت.
راه حل مقرون به صرفه
از دیگر مزایای استفاده از ارتودنسی ثابت می توان به مقرون به صرفه بودن آن اشاره داشت. مقرون به صرفه ترین درمان برای صاف کردن لبخند، انتخاب بریس های فلزی می باشد.
درمان های سفارشی
برخی از موقعیت های ارتودنسی را نمی توان با درمان های دیگر اصلاح کرد. فلز یک ماده همه کاره است که آن را به بهترین راه برای رفع تمام مشکلات ارتودنسی تبدیل می کند.
اجزای بریس های فلزی سنتی
حال که تا حدودی با ارتودنسی ثابت و همچنین مزایای انجام ارتودنسی ثابت آشنا شدیم بد نیست با اجزای این دستگاه هم آشنایی داشته باشیم. با ما همچنان همراه باشید.
براکت ها
مربع های فلزی کوچکی که به طور مستقیم به جلوی هر دندان با ماده بندینگ مخصوص دندان می چسبند. آنها مانند یک کمک کننده برای نگه داشتن سیم های کمانی که دندان ها را حرکت می دهند عمل می کنند.
سیمهای کمانی
سیم های براکت ها به منظور صاف کردن دندان قابلیت خم شدگی هم دارند. به راحتی شکل گرفته و صاف می گردند.
رباط ها
نوارهای لاستیکی کوچک الاستیک که سیم های کمانی را روی براکت ها نگاه خواهد داشت. این بندها در رنگ های متنوعی قابل تولید می باشند.
نوارهای ارتودنسی
از دیگر اجزای ارتودنسی می توان به نوارهای ارتودنسی اشاره داشت: نوارهایی که به طور معمول روی دندان های مولر استفاده می شوند تا مثل لنگر بر روی براکت ها پایدار قرار بگیرند.
اسپیسر
به منظور جدا کردن دندان ها، قبل از گذاشتن باندهای ارتودنسی قابل استفاده می باشد.
مراقبت از دهان در زمان استفاده از ارتودنسی ثابت
زمانی که بریس های خود را دریافت نمودید، باید مراقبت های ویژه ای به منظور حفظ سلامت دهان خود داشته باشید. از غذاهایی که می خورید تا عادت های مسواک زدن، همگی برای حفظ بریس های شما اهمیت خواهند داشت. شما باید روال عادی مراقبت از دهان خود، از جمله مسواک زدن و نخ کشیدن را با چند مرحله اضافه در پی داشته و انجام دهید:
مسواک کردن
هنگام مسواک زدن بریس ها دقت بیشتری داشته باشید. ملایم و دقیق تمام گوشه های اطراف براکت ها را مسواک بزنید. برس پروکسا، مخصوص تمیز کردن بین بریس ها طراحی گردیده است و برای ازبین بردن ذرات غذا بین بریس ها مفید است.
استفاده از فلوراید
تا حد ممکن فلوراید دریافت کنید (خمیر دندان دارای فلوراید و یا آب لوله کشی دارای فلوراید). هنگام استفاده از بریس، دندان های بیشتر در معرض پوسیدگی هستند. ممکن است متخصص ارتودنسی به شما دهانشویه حاوی فلوراید بدهد تا از آن استفاده کنید.
زمان استفاده از بریس، مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی بیشتر تاکید می شود. بهتر است مسواک را همراه خود به مدرسه یا محل کار ببرید تا از آن پس از صرف غذا استفاده کنید. توجه داشته باشید، به دلیل فلزی بودن بریس، باید مسواک خود را بیشتر تعویض کنید.
استفاده از نخ دندان
استفاده از نخ دندان می تواند به سلامت دندان ها در زمان استفاده از ارتودنسی ثابت کمک کننده باشد.
انجام ارتودنسی ثابت چقدر طول می کشد؟
مدت زمان درمان ارتودنسی ثابت می تواند به عوامل متفاوتی بستگی داشته باشد و ممکن است برای هر بیمار فرق نماید. نوع ارتودنسی بیمار، میزان آسیب به دندان ها و فک، سن بیمار و همچنین وضعیت جسمانی از مهمترین عوامل بیماری در تعیین مدت درمان ارتودنسی می باشد. با این همه، درمان ارتودنسی ثابت به طور متوسط حدود 3 تا 1.5 سال امکان دارد به طول بی انجامد.
آیا درمان ارتودنسی ثابت دردناک است؟
ارتودنسی تحت نظر متخصص ارتودنسی انجام خواهد شد. در صورتی که بیمار در طول این فرایند انجام ارتودنسی ثابت احساس درد یا ناراحتی کند، متخصص اقدام به تجویز دارو خواهد کرد، استفاده از دارو می تواند باعث کاهش درد در بیمار شود. با این وجود درد ناشی از ارتودنسی ثابت برای اکثر بیماران قابل تحمل می باشد. پس از ارتودنسی ثابت، بیمار ممکن است در طول فعالیت های معمول مثل غذا خوردن، درد کمی را همچنین تجربه نماید.
هزینه ارتودنسی ثابت چقدر است؟
این هزینه ممکن است در هر بیماری متفاوت بوده باشد. درمان ها به عواملی از جمله مدت زمان درمان، تجهیزات مورد احتیاج، وضعیت بیمار و همچنین ابزار در طول درمان بستگی خواهد داشت.
آیا بزرگسالان هم می توانند از ارتودنسی ثابت برای درمان دندان های خود استفاده کنند؟
بله. درمان ارتودنسی ثابت در بزرگسالان تا حدودی پیچیده تر از درمان در کودکان است. برای بزرگسالان انتخاب ارتودنسی ثابت بهترین گزینه در مقابل ارتودنسی متحرک می باشد. بزرگسالان علاوه بر مشکلات فک و ممکن است به بیماری های لثه هم مبتلا شوند که البته باید تحت نظر پریودنتیست این درمان را انجام دهند. از سوی دیگر، استخوان های قوی بزرگسال ممکن است به مدت طولانی تری احتیاج داشته باشد تا موفقیت در دندان های او نمایان گردد.
روند ارتودنسی ثابت چگونه است؟
ابتدا فک، دندان و لثه بیمار با انجام معاینه و تصاویر رادیوگرافی به دقت مورد بررسی قرار می گیرند تا در صورت وجود آسیب به طور کامل شناسایی شوند. ارتودنتیست بعد از معاینه کامل دندان، از مشکلات احتمالی دندان ها، چون جرم گیری و کشیدن دندان به افراد گوشزرد نموده و ابتدا به رفع آنها خواهد پرداخت. پس از آن انجام ارتودنسی ثابت طبق نظر متخصص انجام می پذیرد.
چرا جدا شدن براکت بسیار مهم است؟
جدا شدن براکت از دندان یعنی اینکه قطع موقت درمان ارتودنسی انجام می شود. از آنجا که برای درمان ارتودنسی سختی و ضخامت سیم های ارتودنسی، افزایش می یابد، جدا شدن براکت ها هم باعث ایجاد زخم یا ناراحتی در دهان می شود و نیاز به درمان دارد.
در آخر
انجام ارتودنسی برای هر فردی می تواند متفاوت باشد و بهتر است قبل از انجام آن اجازه دهیم متخصص ارتودنسی معاینات اولیه را انجام داده و پس از آن طبق نظر متخصص این روش درمانی انجام پذیرد.
دندانپزشکی گلد مد از مراکز معتبر در زمینه دندانپزشکی است که تمامی روش های دندانپزشکی را با بهترین مواد انجام می دهد و شما با اطمینان کامل می توانید از خدمات این مرکز که شامل انواع جراحی: جراحی ریشه دندان، جراحی دندان عقل نهفته، جراحی لثه، جراحی ضایعات پاتول و همچنین انواع خدمات عمومی دندانپزشکی و زیبایی همچون ایمپلنت دیجیتال، کامپوزیت، ونیر و لمینت و روکش، بلیچینگ و کامپوزیت و جرم گیری … استفاده کنید.