فیکسچر ایمپلنت چیست؟

فیکسچر ایمپلنت

فیکسچر اصطلاحی برای توصیف خود ایمپلنت می باشد. فیکسچر یک دستگاه تیتانیومی کوچک می باشد که شباهت بسیاری به یک پیچ دارد. این دستگاه به طور مستقیم در استخوانی که زیر خط لثه قرار دارد، نصب می شود. با ما همراه باشید تا ببینیم فیکسچر ایمپلنت چیست؟

فیکسچر ایمپلنت چیست؟

در فیکسچر، ابتدا دندانپزشک لثه ها را دور می سازد و پس از آن یک سوراخ در استخوان زیر لثه ایجاد می نماید و پس از آن فیکسچر را به صورت مستقیم در داخل سوراخ قرار خواهد داد. بعد از اینکه فیکسچر داخل سوراخی که در استخوان ایجاد شده قرار گرفت، به آن زمان داده خواهد شد تا به طور کامل بهبود پیدا کند و به استئواینتگراسیون برسد یعنی استخوان به فیکسچر جوش بخورد و یک پایه دائمی و محکم ایجاد گردد.

هنگامی که فیکسچر درمان یافت و استخوانی یکپارچه شد، هنگام اتصال دندان مصنوعی به تکمیل خط لبخند فرا خواهد رسید.

از آنجا که فیکسچر در داخل استخوان زیر خط لثه قرار گرفته، یک قطعه اتصالی بین فیکسچر و دندان مصنوعی به عنوان یک قطعه گسترش دهنده مورد احتیاج خواهد بود. در اینجا آباتمنت وارد می گردد.

به عبارتی فیکسچر ایمپلنت به عنوان یکی از مهمترین و اصلی ترین قطعات در ایمپلنت و کاشت های دندانی است و به عنوان ریشه، در استخوان فک توسط دندانپزشک یا جراح دندان قرار می گیرد.

ویژگی فیکسچر

فیکسچر ایمپلنت هم دارای ویژگی های می باشد که باید قبل از استفاده به آن توجه نمود. از ویژگی های آن می توان به این موارد اشاره داشت:

ساختار فیکسچر

به طور معمول از جنس تیتانیوم می باشد. در بیشتر مواقع برای استحکام بیشتر در ساخت آن از ترکیب تیتانیوم و فلزاتی همچون: وانادیوم آلومینیوم استفاده می شود. البته به طور خالص هم فیکسچر از تیتانیوم استفاده می گردد.

پوشش فیکسچر ایمپلنت

به منظور افزایش بازسازی استخوان ها یکی از روش های تاثیر گذار و مهم، پوشش دادن سطح آن با کمک مواد مخصوص بازسازی استخوان می باشد.

بافت سطح فیکسچر

از دیگر ویژگی های فیکسچر ایمپلنت می توان به بافت سطح آن اشاره داشت. بر روی آنها یک بافت غلافی قرار داده می شود تا بافت در یک سطح میکروسکوپیک قرار بگیرد و یا کاملا صاف می باشد.

شکل فیکسچر

از نظر شکل کلی استوانه ای هستند یا مخروطی می باشند. البته این را هم اضافه کنیم که نوع مخروطی آن به علت راحتی کار و همچنی ثبات بیشتر پیش جراحان دندان و دندانپزشکان پرطرفدار می باشد.

فیکسچر ایمپلنت

انواع فیکسچر

دارای انواع مختلفی می باشد که بیمار و جراح می توانند در بین آنها بهترین را انتخاب نمایند. از انواع فیکسچر ایمپلنت دندان می توان به این موارد اشاره نمود:

این مطلب را هم بخوانید
علائم انتشار عفونت دندان در بدن 

ایمپلنت های Endosteal

ایمپلنت‌های آندوستئال به عنوان رایج‌ ترین نوع از ایمپلنت دندان شناخته می شود. چرا که برای بیشتر بیماران مناسب می باشد. البته بگوییم که برای جوش خوردن احتیاج به استخوان فک خوب و مناسبی دارند. بهبودی این روش کمی زمان بر می باشد چرا که زمان می برد تا فیکسچر به استخوان جوش بخورد و محکم گردد.

ایمپلنت های Subperiosteal

یکی دیگر از انواع فیکسچر ایمپلنت Subperiosteal می باشد. این روش برای افرادی که آندوستئال برای آنها مناسب نبوده، گزینه مناسبی می باشد.

این نوع فیکسچر به جای اینکه در استخوان فک ثابت گردد، در بالای استخوان جاگیر می شود. البته هنوز در زیر لثه قرار خواهد گرفت.

اینگونه که یک قاب فلزی در پایین لثه قرار گرفته و یک پایه به آن متصل می گردد. پس از آن لثه در اطراف قاب بهبود پیدا می کند تا آن را در جای خود بتواند ثابت نگاه دارد.

ایمپلنت‌های Zygomatic

سومین نوع مربوط به ایمپلنت های Zygomatic  می شود. این نوع از نادرترین نوع کاشت دندان می باشد. این روش نسبت به دو نوع دیگر پیچیده تر می باشد و فقط در صورتی انجام می گردد که برای دو نوع قبلی استخوان فک کافی وجود نداشته باشد.

پس از کاشت فیکسچر چه مراقبت هایی لازم است؟

 پس از کاشت دندانپزشک یا جراح دندان توصیه دارد تا مراقبت هایی را انجام دهید تا نتیجه مساعده و رضایت بخشی را کسب نمایید. از جمله مراقبتی هایی که توسط جراح دندان توصیه می گردد به این شرح می باشد:

آنتی بیوتیک

برای آنکه پس از کاشت عفونتی رخ ندهد، جراح یا دندانپزشک آنتی بیوتیک تجویز می نماید و به بیمار خود توصیه می کنند تا حتما سر زمان تعیین شده آن ها را مصرف نمایید.

مسواک کردن بخیه ها

توجه داشته باشید رعایت بهداشت دهان و دندان باعث می گردد تا روند بهبودی طولانی گردد. به همین جهت توصیه می شود تا اطراف بخیه ها را مسواک نکرده و یا به صورت آرام مسواک بزنید. شما می توانید برای حفظ نظافت دهان و دندان خود از آب نمک به عنوان دهان شویه استفاده کنید.

این مطلب را هم بخوانید
کاربرد فلوراید تراپی

از انجام فعالیت سنگین خوداری نمایید.

توجه به مراقبت های اولیه پس از کاشت فیکسچر ایمپلنت بسیار حیاتی و مهم می باشد و می تواند نقش مهمی در موفقیت کاشت دندان داشته باشد. از این رو از انجام ورزش هایی که با فشار بالا انجام می شود و یا انجام کارهای سنگین تا زمان بهبودی پرهیز نمایید.

قیمت فیکسچر ایمپلنت

به جرات می توان گفت یکی از گرانترین هزینه های درمانی مربوط به دندانپزشکی می باشد و حتی در بعضی مواقع شامل بیمه درمانی هم نخواهد شد. در رابطه با قیمت فیکسچر هم باید بگوییم که نمی توان با وجود مشکلات و نوسانات ارزی که در کشور وجود دارد قیمت تعیین شده ای را بیان کرد.

قیمت فیکسچر ایمپلنت به چند پارامتر و فاکتور بستگی خواهد داشت که عبارتنداز: جنس آلیاژ استفاده شده، پوشش استفاده شده در سطح فیکسچر، اندازه و ابعاد و … .

در آخر

امروزه انجام ایمپلنت بیشتر از قبل طرفدار پیدا کرده و آن هم به علت شباهت آن به دندان طبیعی می باشد. به طور کلی تجهیزات مورد استفاده برای انجام روش ایمپلنت در ۳ بخش: اباتمنت، پروتز و فیکسچر ایمپلنت تقسیم بندی می گردد. فیکسچر ایمپلنت از قطعات مهم و بسیار ضروری در کاشت های دندانی و ایمپلنت می باشد که در زیر لثه در استخوان قرار داده می شود.

این قطعه از جنس تیتانیوم و گاهی ترکیبی از تیتانیوم و فلزات دیگر است. به عبارتی باید بگوییم که فیکسچر به عنوان یکی از تجهیزات مهم انجام ایمپلنت دندان و تکمیل جراحی می باشد.

دندانپزشکی گلدمد از مراکز معتبر در زمینه دندانپزشکی است که تمامی روش های دندانپزشکی را با بهترین مواد انجام می دهد و شما با اطمینان کامل می توانید از خدمات این مرکز که شامل انواع جراحی: جراحی ریشه دندان، جراحی دندان عقل نهفته، جراحی لثه، جراحی ضایعات پاتول و همچنین انواع خدمات عمومی دندانپزشکی و زیبایی همچون ایمپلنت دیجیتال، کامپوزیت، ونیر و لمینت و روکش، بلیچینگ و کامپوزیت و جرم گیری … استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
× پشتیبانی از طریق واتساپ