ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی

درمان ارتودنسی یکی از روش های زیبایی برای دندانها می باشد و افراد بسیاری اقدام به انجام روش ارتودنسی می نمایند. شاید اگر به دندانپزشکی رفته یا در مجلات اینترنتی دندان پزشکی گردشی داشته باشید حتما نام ارتودنسی نامرئی را شنیده اید. اما سوالی که وجود دارد این است که ارتودنسی نامرئی چیست؟ چگونه کار می کند؟ چه مزایا و معایبی دارد و هر آنچه که مایل هستید در اینباره بدانید، همگی در این مقاله جمع آوری شده. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

ارتودنسی نامرئی چیست؟

این نوع از ارتودنسی برای افرادی که مایل هستند لبخند زیباتری داشته باشند برگزیده می باشد. ارتودنسی نامرئی با نام های ارتودنسی شفاف یا Invisalign شناخته شده می باشد.

این نوع از ارتودنس از آتل های پلاستیکی شفاف تشکیل شده و با اندازه گیری تنظیم می گردد.

استفاده از این مدل ارتودنسی آنقدر آسان می باشد که خود فرد استفاده کننده هم می تواند به راحتی آن را برداشته و بگذارد.

از پیدایش ارتودنسی باید بگوییم به زمان یونان باستان باز می گردد. این روش زیبایی برای: کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان قابل استفاده می باشد و طرح زیبایی از لبخند در آنها ایجاد خواهد نمود.

از ارتودنسی شفاف به عنوان یک جایگزین زیباتر برای بریس های فلزی سنتی می باشد. با کمک گرفتن از این روش نامرئی اطمینان و احساس راحتی بیشتر و همچنین اعتماد به نفس در افراد افزایش پیدا خواهد کرد.

نحوه کار ارتودنسی شفاف

اساساً ارتودنسی شفاف فقط به منظور بهبود بخشیدن سلامت و زیبایی لبخند استفاده می گردد. ارتودنسی شفاف هم همچون براکت های فلزی سنتی بر روی دندان ها فشار وارد کرده و باعث می شود تا به تدریج به موقعیت صحیح خود برود.

انواع ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی شفاف طیف گسترده ای از راه حل ها را دارد، دستگاهی که برای هر بیمار توصیه می شود بسته به مشکلات دندانی خاص آنها می تواند متفاوت باشد.

برای اینکه بتوانید یک انتخاب مناسب برای خود داشته باشید مشورت با یک متخصص ارتودنسی می تواند بسیار کمک کننده باشد.

به طور کلی دستگاه های ارتودنسی شفاف به دو دسته تقسیم می گردد:

دستگاه ارتودنسی شفاف ثابت:

بریس های سرامیکی ( در جلوی دندان قرار می گیرد)

بریس های یاقوت کبود (در جلوی دندان قرار می گیرد)

بریس های لینگوال (در پشت دندان ها قرار می گیرند)

دستگاه ارتودنسی شفاف متحرک:

بریس های سرامیکی

بریس های یاقوت کبود

بریس های زبانی

ارتودنسی نامرئی

مزایای استفاده از ارتودنسی شفاف

نامرئی بودن

یکی از مهمترین مزایای انتخاب و استفاده از ارتودنسی شفاف این است که نامرئی می باشد. به دلیل اینکه این نوع بریس ها قابل مشاهده نیستند از نظر ظاهری مناسب تر می باشند.

این مطلب را هم بخوانید
علایم پوسیدگی دندان

قابلیت جابجایی دارد.

از دیگر مزایای ارتودنسی شفاف می توان به قابل جابجا بودن با الاینرهای شفاف می باشد‌‌. با وجود این مزایا می توان در هنگام غذا خوردن، مسواک زدن و انجام هر کار دیگری که لازم بود به راحتی این دستگاه را برداشت و پس از انجام کار خود دوباره آن را نصب نمود.

 نصب و استفاده آسان از دیگر مزایای ارتودنسی نامرئی

برخلاف ارتودنسی ثابت، این امکان در این ارتودنسی وجود دارد تا مراجعه مکرر نزد متخصص نداشته باشیم. با این روش می توان به راحتی ارتودنسی شفاف را خود بیمار جابجا و یا تعویض نماید.

احتیاجی به مراقبت بسیار ندارد.

از دیگر مزایای ارتودنسی شفاف می توان به این مورد اشاره کرد که لازم نیست به صورت منظم و همیشه از آن مراقبت نمود. مراقبت از این دستگاه سخت و پیچیده نبوده و فقط لازم است برای کدر و یا رنگ نگرفتن دستگاه شفاف آن را مسواک زد تا این مشکل وجود نداشته باشد.

محدودیت غذایی ندارد.

برعکس ارتودنسی های سنتی که رژیم غذایی خاصی را باید در هنگام استفاده دنبال نمود. این دستگاه اینگونه نبوده و احتیاج به یک رژیم خاص ندارد. علت هم این است که می توان آن را هنگام خوردن برداشته و پس از اتمام خوردن غذا دوباره آن را نصب نمود.

احتیاج به معاینات کمتری دارد.

یکی دیگر از ارتودنسی نامرئی و متحرک این است که احتیاج نیست به طور مداوم برای معاینه و تنظیم قالب نزد متخصص برویم.

همین موضوع باعث می شود تا هزینه و وقت شما تلف و هدر نرود.

معایب ارتودنسی شفاف

در کنار مزایایی که این دستگاه دارد، می تواند معایبی را هم به همراه داشته باشد. این معایب شامل این موارد می باشد:

هزینه بالای آن نسبت به سایر روش های درمانی

به دلیل قابل برداشته شدن، امکان گم شدن آن وجود دارد.

برای بیمارانی که دندان قروچه دارند مناسب نیست. چون ممکن است بشکند.

ارتودنسی نامرئی

بهترین سن برای بهرمندی از ارتودنسی شفاف

می توان گفت بهترین سن برای بهرمندی از مزایای ارتودنسی و جواب گیری سریع تر مربوط به قبل از بلوغ می باشد. چرا که دهان و فک در این سنین هنوز در حال رشد بوده و انعطاف پذیری بهتری نسبت به سنین بالاتر دارد. البته که در هر سنی می توان از مزایای ارتودنسی شفاف بهره گرفت اما سریعترین زمان جواب دهی به زمان قبل از بلوغ باز می گردد.

این مطلب را هم بخوانید
عوارض کامپوزیت دندان چیست؟

زمان درمان با ارتودنسی نامرئی

درمان ارتودنسی شفاف به طور متوسط می تواند بین ۶ تا ۳۶ ماه به طول انجامد. البته مواردی نیز هستند که می توانند زمان درمان را کاهش دهند. برای اینکه بتوان زمان دقیق هر نوع از ارتودنسی شفاف را داشته و پس از آن تصمیم به انتخاب بگیریم بهترین کار این است با متخصص در اینباره صحبت نماییم.

آیا همه افراد می توانند از ارتودنسی شفاف استفاده نمایند؟

در صورتی که فرد دچار ناهنجاری های شدید فک، اختلالات پیچیده دندانی و یا مشکلات بین فک بالا را دارد نمی تواند از ارتودنسی نامرئی با پلاک های متحرک استفاده نماید.

البته برای استفاده کردن ازتودنسی شفاف با پلاک های سرامیکی ثابت هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.

با استفاده از ارتودنسی شفاف بهداشت دهان و دندان افزایش پیدا می کند؟

هیچ وقت نمی توان تاثیر بهداشت و دهان و دندان را نادیده گرفت. زمانی که به بهداشت دهان و دندان توجه شود در اصل به حفظ سلامت دندان های خود اهمیت خواهیم داد. این موضوع در هنگام استفاده از دستگاه ارتودنسی شفاف هم صدق می کند و تا زمانی که از این دستگاه استفاده می کنیم با کمک بهداشت دهان و دندان سلامت دندان هم تضمین می گردد.

قیمت ارتودنسی شفاف

هزینه ارتودنسی شفاف عمدتاً به نوع درمان، پیچیدگی مورد و همچنین متخصصی که اینکار را انجام می دهد، بستگی دارد.

البته نوع برند ارتودنسی شفاف و تکنیک های مورد استفاده هم می تواند روی قیمت تمام شده تاثیر بگذارد.

در آخر

ارتودنسی شفاف یک نوع از ارتودنسی سنتی می باشد اما با این فرق که ارتودنسی شفاف نامرئی می باشد و زمانی که روی دندان ها نصب می گردد به راحتی قابل مشاهده نبوده و مزایای بهتر و بی شماری را به همراه دارد. از مزایای این نوع از ارتودنسی می توان به: متحرک بودن، راحتی، بهداشتی و … اشاره نمود. البته این روش معایبی هم به همراه دارد که می توان به: شکسته شدن، هزینه بیشتر، گم شدن دستگاه و … اشاره کرد. البته مزایای استفاده از این روش بیشتر بوده و معایب آن هم قابل حل می باشد.

امیدواریم توانسته باشیم شما عزیزان را در رابطه با شناخت ارتودنسی نامرئی تا حد ممکن یاری نماییم. با ما در ادامه با مقاله باندینگ دندان همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
× پشتیبانی از طریق واتساپ