ایمپلنت چیست؟ انواع و طرز کاشت ایمپلنت

از روش های جدیدی که چند وقتی است در حرفه دندانپزشکی بسیار بولد شده‌اند باخبرید؟ تاکنون ایمپلنت دندان انجام داده اید یا مشتاق انجام آن هستید؟ در این مقاله به این مبحث در دندانپزشکی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

ایمپلنت دندان چیست؟

حتما برای شما اتفاق افتاده است که یکی از دندان های خود در اثر پوسیدگی و … از دست بدهید  و جای آن خالی بماند. برای پر کردن و جایگزین کردن دندان برداشته خود می توانید از ایمپلنت استفاده کنید. به طور کلی ایمپلنت دندان برای جایگزین کردن دندان از دست رفته به کار می رود(کاشت دندان) و هم برای جویدن درست غذا و هم برای زیبایی دندان ها گزینه مناسبی می باشد.

با ایمپلنت کردن شما تا آخر عمر یک دندان سالم خواهید داشت. برای انجام این عمل در ابتدا پایه ایمپلنت را در فک می گذارند تا جایگزین ریشه دندان شود و سپس با روکش کردن آن دندانی سالم به شما هدیه می دهند. همانطور که گفته شد این روش برای مدت طولانی ماندگاری دارد و در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی دهان و دندان امکان کاهش ماندگاری آن وجود دارد.

زمان مناسب برای ایمپلنت در بزرگسالی است و در صورتی که چند دندان خالی دارید و در اثر خرابی آن را برداشته اید بهتر است کاشت دندان انجام دهید.

ایمپلنت باید با بدن فرد سازگار باشد و به همین دلیل از جنس تیتانیوم خالص می باشد و به صورت یک میله باریک می باشد که درون استخوان فک قرار داده می شود.

انواع ایمپلنت

ایمپلنت دندان دو نوع دارد که شامل اندوستیال و ساب پریوستیال می باشد. ایمپلنت اندوستیال درون استخوان فک جایگزین می شود و این در صورتی است که ایمپلنت ساب پریوستیال که امروزه به دلیل ماندگاری کم کمتر از آم استفاده می شود روی استخوان آرواره و زیر بافت لثه قرار داده می شود.

چه کسانی نمی توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند؟

کاشت دندان برای برخی افراد توصیه نمی شود که عبارتند از:

افرادی که شیمی درمانی یا رادیو تراپی انجام داده اند یا در حال انجام آن هستند.

افراد دارای پوکی استخوان و بیماری‌های مانند آن

افرادی که دخانیات استفاده می کنند.

افرادی که از داروهای مشتقات بیس فسفونات استفاده می کنند.

روند عمل جراحی

عمل جراحی ایمپلنت به تعداد دندان ها و پیچیدگی شرایط عمل بستگی دارد و این جراحی با توجه به کاشت چند دندان زمان طولانی تری را می طلبد. به دلیل استفاده از بی حسی موضعی دردی را در طی عمل احساس نخواهید کرد و در حین عمل بیدار هستید. برای آرام بودن در حین عمل نیز بهتر است یک آرام بخش استفاده کنید تا اضطرابتان برطرف شود. بعد از اطمینان از بی حس شدن دهان و فک شما جراح بر روی لثه شما یک برش ایجاد می کند و همچنین در استخوان فک نیز سوراخ کوچکی ایجاد خواهد کرد و میله نازکی را درون آن قرار می دهد.

این مطلب را هم بخوانید
درمان کانال ریشه دندان چگونه انجام می شود؟

لازم به ذکر است در موارد خاص در طی یک جلسه نیز می توان ایمپلنت را انجام داد. به این نوع ایمپلنت دندان، ایمپلنت فوری گفته می شود.  در صورت عادی ایمپلنت فک بالا ۳ تا ۶ ماه و همچنین ایمپلنت فک پایین ۲ تا ۴ ماه به طول می انجامد.

برای دانستن چگونگی ایمپلنت دیجیتال کلیک کنید.

مراقبت های بعد از جراحی

در هنگام عمل جراحی بی حسی موضعی انجام شده است که برای برطرف شدن این بی حسی به چند ساعت زمان احتیاج است و می توانید با استفاده از مسکن حس بد را از خود دور کنید.

بعد از عمل اگر بیهوشی به صورت موضعی بوده است نیازی به بستری نمی باشد.

بهتر است ا چند روز غذاهای نرم میل کنید.

از غذاهای و نوشیدنی های داغ در زمان بی حس بودن دهان خود استفاده نکنید.

از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن غافل نشوید.

در صورت درد شدید از مسکن هایی چون پاراستامون یا ایبوپروفن استفاده کنید.

به طور مکرر توسط دندانپزشک معاینه شوید.

ایمپلنت چیست؟

مزایای کاشت دندان

ایمپلنت مزایای بی شماری دارد که در ادامه به چند نمونه مهم خواهیم پرداخت.

شباهت زیادی به دندان های اصلی دارند و به دلیل اینکه به راحتی به استخوان متصل می شود یا به عبارتی جوش می خورند دائمی می باشند.

بهبود گفتار

افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند همیشه نگران افتادن دندان های خود هستند و شما با انجام عمل ایمپلنت دیگر نگران لغزیدن و افتادن دندان مصنوعی نخواهید بود.

راحتی بیشتر

به دلیل جوش خوردن با استخوان فک جزئی از بدن محسوب می شود و در هنگام خواب و … همانند دندان مصنوعی نگران کننده نمی باشد.

آسان خوردن غدا

افرادی که قبل از انجام عمل جراحی نمی توانستند غذاهای مورد علاقه خود را بخورند بعد از عمل به راحتی می توانند غذاها را بدون هیچ مشکلی بجوند.

این مطلب را هم بخوانید
در صورت کج شدن دندان کودک چه باید کرد؟

بهبود سلامت دهان

در انجام ایمپلنت دندان های دیگر نیازی به تراشیدگی و دستکاری ندارند و در نتیجه سلامت دهان و دندان را در پی دارد. اگر ایمپلنت دندان به صورت مجزا برای کاشت هر دندان صورت گیرد به راحتی می توان بین دندان ها را تمیز کرد.

دوام و استحکام

همانطور که گفته شد از ماندگاری بالایی برخوردا می باشد و با رعایت اصول اولیه بهداشتی دهان تا سالها قابل استفاده است.

همچنین استفاده از این روش بهتر از دندان مصنوعی است و موجب اعتماد به نفس بالای فرد و آرامش خاطر وی می شود.

خطرات و عوارض ایمپلنت دندان

ایمپلنت نیز همانند راه های درمانی دیگر عوارض و مشکلاتی ممکن است ایجاد کند که به آن می پردازیم.

بعد از عمل جراحی عوارض خفیف و موقتی ای ممکن است ایجاد شود که شامل تورم لثه و … می باشد.

ممکن است در اثر بی حسی انجام شده عوارضی چون سوزن سوزن شدن و بی حسی موقتی شوید.

در صورتی که ادغام ایمپلنت با استخوان فک به خوبی انجام نشود، ایمپلنت شل می شود و در نتیجه به عمل جراحی ای دوباره احتیاج است.

آسیب به رشته های عصبی نیز در برخی مواقع ایجاد می شود که ناشی از انجام حفره در فک می باشد که به عصب آسیب وارد کرده است.

هزینه ایمپلنت دندان

هزینه ایمپلنت به تعداد دندان های شما بستگی دارد. همچنین محل استخوان نیز مهم است و در صورتی که استخوان فک تحلیل رفته باشد هزینه بیشتر خواهد بود. البته دندانپزشک با معاینه دندان های شما می تواند برآورد هزینه کند و به دلیل ماندگاری بالای این روش هزینه آن ملاک نیست.

کلام آخر ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یا کاشت دندان برای افرادی که دندان های خود را از دست داده اند مناسب می باشد و شما می توانید با استفاده از این جراحی دندان های سالمی داشته باشید و دیگر نگران افتادن دندان مصنوعی خود نباشید. دو نوع ایمپلنت وجود دارد که شامل ایمپلنت اندوستیال و ساب پریوستیال می باشد که امروزه از نوع اندوستیال استفاده می شود.

در این عمل با انجام بی حسی موضعی یا در مواردی بیهوشی کامل در لثه برش ایجاد کرده و استخوان فک را سوراخ می کنند و در نتیجه پایه ایمپلنت را درون فک قرار می دهند. ماندگاری این روش بسیار زیاد است و با رعایت اصول بهداشتی سالیان زیادی می توان از ایمپلنت بهره برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
× پشتیبانی از طریق واتساپ