ایمپلنت فوری چیست؟

ایمپلنت فوری چیست؟

ایمپلنت یکی از روش های عالی و فوق العاده مناسب برای افرادی می باشد که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند و به فکر این می باشند یک جایگزین مناسب برای آن انتخاب نمایند. ایمپلنت به استخوان فک متصل گردیده و همچون دندان طبیعی کارایی و کاربرد خواهد داشت و مشکلاتی که دندان های مصنوعی به دلیل متحرک بودن داشتند را دیگر ندارند. برخی افراد مایل هستند پس از کندن دندان آسیب دیده به سرعت اقدام به کاشت و جایگزین دندان آسیب دیده خود خواهند بود. برای این افراد ایمپلنت فوری می تواند یک انتخاب ایده آل و مناسب باشد. ما در این مقاله سعی داریم در رابطه با اینکه این نوع ایمپلنت چگونه است، چه مزایایی دارد و اینکه چه کسانی می توانند کاندید مناسب برای گرفتن این نوع باشند صحبت خواهیم کرد. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

ایمپلنت فوری چیست؟

ایمپلنت فوری یکی از روش هایی است که در آن ایمپلنت و دندان جایگزین هر دو به طور همزمان قرار می‌گیرند، نه اینکه در بین هر مرحله  مثلا ۲،۳،۶ ماه همچون ایمپلنت  معمولی وقت بگیرد. باید گفت ایمپلنت فوری در اصطلاحات دندانپزشکی به عنوان «بارگذاری فوری» هم شناخته می‌شود، به این معنا که فرد می‌تواند به سرعت و در حدود یک ساعت آن را نصب نماید. 

برای بیمارانی که دارای دندان شکسته یا در شرف از دست رفتن یک دندان را دارند، کاشت فوری ایمپلنت می تواند گزینه مناسبی به منظور جایگزینی دندان آسیب دیده باشد. ما این را می دانیم که هیچ فردی این را نمی‌خواهد بدون دندان باشد و ایمپلنت های سریع یک راه حلی عالی، سریع، مقرون به صرفه و بادوام می باشند.

دندانپزشک می‌تواند پس از کشیدن دندان، شرایطی که ممکن است روی این کار اثر داشته باشد را مورد ارزیابی قرار می دهد و پس از تایید آن را انتخاب می نماید. 

برای انجام ایمپلنت سنتی، یک دوره انتظار بین برداشتن دندان و قرار گرفتن ایمپلنت وجود خواهد داشت که به طور معمول ۳ تا ۶ ماه می تواند به طول بی انجامد.

چه کسانی کاندید مناسب ایمپلنت سریع می باشند؟

این روش منتخب برای همه افراد مناسب نبوده و بهتر است قبل از انتخاب آن ابتدا با دندانپزشک یا جراح دندان خود در این باره صحبت و مشورت داشته باشید. اما خوب به طور کلی بیمارانی که تراکم استخوان فک آن ها به اندازه مورد نظر باشد و همچنین هیچ فاکتور خطر مستعد دیگری را نداشته باشند، می توانند گزینه مناسب برای بارگیری فوری باشند. (اگرچه که می توان تراکم استخوان پایین را با کمک پیوند استخوان بهبود بخشید.)

این مطلب را هم بخوانید
دندان های کج در کودکان به چه دلیل به وجود می آیند؟

اگر فکر می کنید که آیا کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت فوری هستید یا خیر، بهتر است با یکی از دندانپزشکان حاذق و متخصص درباره وضعیت خاص خود صحبت و اجازه دهید او این مورد را بررسی و ارزیابی نماید.

ایمپلنت فوری چیست؟

مزایای ایمپلنت سریع

مزیت اصلی ایمپلنت های فوری این می باشد که دوره درمان را می توان  کاهش دهد و برای بیمارانی که وقت بسیاری برای انجام عمل های طولانی نداشته و یا نمی خواهند برای زمان طولانی بدون دندان بمانند، یک گزینه مناسب و عالی است.

از دیگر مزایای ایمپلنت فوری می توان به این موارد اشاره داشت:

کاهش پیدا کردن اعمال جراحی و در نتیجه بخیه کردن

بافت لثه را به طور کامل حفظ نموده و از تحلیل لثه جلوگیری خواهد کرد.

در انجام این روش درد بسیار پایینی را بیمار حس خواهد نمود

ظاهر طبیعی با کمک این روش به طور کامل حفظ خواهد شد.

برای ایمپلنت فوری دندان چه شرایطی لازم است؟

ایمپلنت فوری هم همچون سایر روش ها نیازمند برخی شرایط اولیه می باشد که این شرایط به این شرح است:

التهاب، عفونت، بیماری های لثه در محل ایمپلنت وجود نداشته باشد(عفونت باعث رد ایمپلنت می گردد).

کیفیت و تراکم بافت استخوانی در محل کاشت بایستی به اندازه کافی باشد تا امکان پوشاندن حفره دندان، التیام زخم و احاطه ایمپلنت دندان 

وجود داشته باشد. 

چه افرادی نمی توانند از ایمپلنت فوری استفاده نمایند؟

از آنجایی که ایمپلنت به استخوان متصل می گردد، برای کودکان این روش مناسب نبوده و مورد استفاده قرار نمی گیرد. این موضوع هم به این جهت است که استخوان های کودک به طور کامل رشد نکرده است. در بزرگسالی هم اگر فک های آن ها تراکم استخوان کافی را نداشته باشد، امکان دارد از پیوند استخوان یا مینی ایمپلنت های دندانی استفاده نمایند. 

این مطلب را هم بخوانید
چگونه اقدام به درمان عفونت ریشه دندان نماییم؟

زمان اعمال ایمپلنت سریع، بیمار بایستی از وضعیت سلامت عمومی خوبی برخوردار بوده باشد. مصرف دخانیات، الکل یا داشتن دیابت باعث می گردد موفقیت ایمپلنت فوری کاهش پیدا می کند. این شرایط بر روند درمان زخم تأثیر بسیاری می گذارد.

مراقبت پس از ایمپلنت دندانی فوری

مهم می باشد که بیمار تحت ایمپلنت فوری، اقدام به انجام دندان قروچه نکند. دندان قروچه امکان دارد باعث کاهش شانس موفقیت ایمپلنت فوری دندان گردد. 

در قدیم، ایمپلنت فوری دندان در موارد نقص پری آپیکال پیشنهاد نمی گردید. این اعتقاد وجود داشت که باقیمانده منبع عفونت و وجود باکتری در حفره دهان منجر به تورم، افزایش آتروفی استخوان و همچنین احتمالاً از کار افتادن ایمپلنت دندانی می گردد. با باز هم، مطالعات جدید نشان داده که اگر منبع عفونت به طور کامل از حفره دهان تخلیه گردد، مانعی برای انجام ایمپلنت فوری در این مکان ها نخواهد بود.

نتایج خوبی هم در این باره گزارش گردیده است. لازمه این کار این می باشد که دیواره های استخوانی باقیمانده اجازه قرار گرفتن ایمپلنت و نزدیک گشتن به ثبات اولیه مناسب را دهد.

در آخر

ایمپلنت های فوری فرآیندی می باشند که در آن ایمپلنت دندان سریعا پس از کشیدن دندان در کنار دندان متصل می گردد و شما پس از کشیدن دندان دوباره دارای یک دندان همچون دندان طبیعی خود خواهید شد. این روش مزایای مختص به خود را هم داشته که می توان به طور خلاصه به: نصب سریع، درد پایین، حفظ ظاهر طبیعی و … اشاره داشت. البته این روش برای هر فردی هم مناسب نبوده و بهتر است درباره اینکه شما کاندید مناسبی برای این روش هستید یا خیر دندانپزشک یا جراح دندان پس از معاینه شما نظر خود را اعلام نماید.

دندانپزشکی گلدمد خدمات خود را از قبیل: ایمپلنت دندان، جراحی دندان، عصب کشی و … را با بهترین کیفیت برای بیماران خود با قیمتی مناسب ارائه می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
× پشتیبانی از طریق واتساپ